TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉS

Érdeklődöm

A rendszeres, tudatosan felépített és jó minőségű visszajelzés egyaránt fontos a munkáltató és a munkavállaló számára. A munkáltató a hatékony visszajelzési rendszer kialakításával elérheti, hogy a dolgozók fejlődjenek és egyre jobb teljesítményt nyújtsanak, illetve a vezetők is visszacsatolást kaphatnak tőlük. A munkavállalók számára pedig fontos motiváló tényező, ha látják, hogy megbecsülik a munkájukat, meghallgatják az ő álláspontjukat – és esetleges problémáikat – és támogatják őket céljaik elérésében és a fejlődésükben.

A jól működő visszacsatoló rendszer része a formális teljesítményértékelés, amelynek során a vezető vagy külső/belső tanácsadó részletesen és minél objektívebben beszéli meg a munkában tapasztalt viselkedéseket, teljesítményt és célokat az értékelttel. A beszélgetés sikeressége azon múlik, hogy minden fél elégedetten álljon fel a végén, ezért fontos hogy szánják rá az időt, mindkét fél készüljön fel rá, a beszélgetés kétirányú legyen és a múlt mellett hangsúlyt kapjanak a tervek is. Egy minőségi visszajelzés nem csupán a pozitív megerősítések és az esetleges kritikák megfogalmazásából és átadásából áll, hanem ezeknek a megfelelő kommunikációján, a támogató, konstruktív légkörön.

Mivel a visszajelző beszélgetés nagyon érzékeny, nem mindegy, hogy milyen rendszert alkalmazunk, hogyan építjük fel, és milyen eszközöket használunk. Egy megfelelő, stabil értékelési rendszer segítségével a munkavállaló is jobban megismerheti a szervezet követelményrendszerét, mely megkönnyíti az alkalmazkodást, így a bennük rejlő potenciálok kibontakozásában és a lehető leghatékonyabb fejlődésben is fontos szerepet játszik.

A CAPTain kompetencia alapú tesztjei és tanácsadóink segítséget nyújthatnak a teljesítményértékelő rendszer kialakításában és működtetésében az ügyfél egyedi igényeinek megfelelően. A CAPTain tesztek lehetővé teszik a munkatársak kompetenciáinak objektív mérését, különböző riportjaink támogathatják a vezetőt a visszajelzésben, tanácsadóink pedig készséggel állnak rendelkezésre a csoportos eredmények áttekintésében és akár a további irányok, mint például az esetleges fejlesztési folyamatok beindításában.

A teljesítményértékelés támogatására használt eszközeink:

Captain Analízis kompetenciateszt

Captain 360 / Captain 180