KOMPETENCIAELEMZÉS/BENCHMARKOLÁS

Érdeklődöm

A hagyományos munkakör-értékelés mellett, kiegészítésképpen vagy annak alternatívájaként a CAPTain kompetenciaelemzés segítségével könnyen kialakítható bármilyen munkakörre az ideális profil. A CAPTain tesztek teljeskörűen felmérik a munka szempontjából fontos kompetenciákat, ezért lehetővé teszik, hogy az adott munkakört minden releváns szempontból értékelhessük és pontos képet kapjunk róla.

Egy kompetenciaelemzési folyamat során az objektivitást egyrészről a sokszempontú értékelés biztosíthatja (pl. munkatársak, vezetők, beosztottak, HR-esek mit tartanak fontosnak), mely a CAPTain tanácsadóinak sokéves tapasztalatával kiegészítve lehetővé teszi egy olyan profil kialakítását, ami a későbbiekben a szervezet adott munkakörrel kapcsolatos összes folyamatában (pl.: kiválasztás, teljesítményértékelés, fejlesztés, karriertervezés) alapként szolgálhat.

A kompetenciaelemzést érdemes kiegészíteni már meglévő munkakör esetén benchmarkolással is, aminek során a legjobb kollégák teszteredményeit alapul véve és elemezve megállapítható, hogy az adott szervezetnél az adott munkakörben mik a tényleges sikertényezők, így a profil tovább árnyalható.